søndag 12. oktober 2014

Athen is coming up

Søndag 9. november braker det løs. Det vil si at fire uker gjenstår til høstens tredje, og årets fjerde maratondeltakelse for min del. Det er litt kort, men også tilstrekkelig nok tid til å gjøre maksimalt ut av forberedelsene, som denne gang har bestått av en ukes nedtrapping etter Berlin maraton 28. september (løp 34 km uka etter maraton), for så å øke kilometermengden fra og med denne uka (har landet på 50.5).

 Å løpe forbi disse tempelrestene - historisk sus i Athen. Foto: Fra i sommer.

Jeg  klarer ikke å være tro mot to faste intervalløkter hver uke, men prioriterer heller å rekke over en langtur hver helg. Annenhver uke er det 17 og 25 km på programmet, og per i dag gjenstår én tur på 25, samt to på 17 (i praksis 16, 6 km) før avreise.

Denne høsten har det blitt altfor mye lapskaus-løping, det har vært verken fugl eller fisk, heller en salig blanding av hummer og kanari - for å si det mildt. Den eneste planen har vært langturen hver uke, ellers har det meste gått etter innfallsmetoden.

Slikt blir det ikke resultater av, men struktur er ikke det jeg prioriterer før Athen. Det får komme når ny oppkjøring til enda et maraton, på vårparten 2015, starter 1. desember. Fem måneder med målrettet trening - det er jeg veldig motivert for.

 Storslått utsikt over Athen og Akropolis på høyden. Foto: Fra i sommer.


2 kommentarer:

 1. Lykke til i Athen og med forberedelsene som gjenstår.
  Synes det er kjempe inspirerende å lese bloggen din, og plukker opp tips her og der. Er bare helt beundrende til kilometertidene dine, vi har helt klart forskjellig syn på hva som er en rolig tur, haha. Synes det er flott hvordan du klarer å kombinere familie, fritid, jobb og trening.
  Linda.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt å høre. Det er slike tilbakemeldinger som gjør at jeg fortsetter å blogge:-) Å kombinere familielivet med løping går greit, jeg er i den situasjonen at jeg er alene annenhver uke, så den uka jeg har guttene mine, må det mer planlegging til. Km-tider er en treningssak. Jeg har begynt en plass, jeg også. Men sakte, men sikkert, har det gått kjappere og kjappere. Lykke til med løpinga di, også:-)

   Slett