lørdag 26. juli 2014

Halvmaraton i varmen

I går hadde jeg avtale om å løpe halvmaratondistanse med Oddveig rett etter jobb. Og slik ble det. Selv om gradestokken for n´te dag viste 27-28 grader, la vi av gårde med 21. 1 km som mål.Det er lettere å holde farten nede når man er to, og vi ble enige om å ligge rundt 6.00 per km, som vi også gjorde i starten. Siden gikk kilometrene stort sett på 5.45,  den siste på 5.20.

Når man løper så langt i så høy temperatur, er det selvsagt viktig med væskeinntak. Da vi hadde løpt 18 km, kom vi tilbake til bilene, så da ble det et halvt minutt for å drikke mer vann, vi hadde ikke mer igjen i drikkebeltet. Heldigvis kom det også ei lett regnbøye og i store deler av turen var det overskyet. Det hjelper, men 27 grader er veldig varmt...

2.01 ble sluttida og det var helt i tråd, kanskje litt fortere, enn det vi hadde tenkt i forkant - men en veldig kjekk treningstur. Neste gang blir det 21. 1 km uten at vi kommer tilbake til utgangspunktet før vi er helt ferdige med distansen. Denne gang måtte vi starte på ny runde og løpe halvannen km bortover før vi snudde igjen, pluss et par ekstrasløyfer underveis. Det er kjekkere når løypa går fra A til B.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar