onsdag 26. februar 2014

Wings for Life World Run

Søndag 4. mai går et spesielt løp av stabelen i Stavanger; Wings for Life World Run. Jeg blogger om løpet og min vei fram til deltakelsen på runnersworld.no og håper du har lyst til å følge meg på treningsferden de neste 67 dagene.

Kort fortalt er arrangementet globalt, der inntektene går til forskning på helbredelse av ryggmargsskader. Veldedighetsløp er ikke så utbredt i Norge, som i resten av verden, så her har du muligheten til å slå to fluer i ett smekk; støtte en god sak og få deg en fin opplevelse gjennom vakkert landskap (jærstrendene er Europas flotteste, spør du meg, og du løper langs minst én av dem).Det er ventet at over 100.000 løpere stiller opp, og startskuddet går samtidig. 
Hva er Wings for Life World Run?
Wings for Life World Run er et helt unikt løp: Det inkluderer hele spekteret av løpere, fra hobbytrimmeren til profesjonelle ultraløpere kan delta. Løpet har ingen fast distanse, og hver eneste deltager, på hele kloden vil starte på nøyaktig samme tidspunkt. En slik konkurranse har aldri blitt avholdt tidligere i idrettens historie. Løpet arrangeres for å støtte organisasjonen Wings for Life sin misjon: Å finne en kur for ryggmargsskader.

Når og hvor er løpet?
Tusenvis av løpere vil stiller på strek søndag 4. mai 2014 kl. 12.00 (norsk tid) i 40 forskjellige land på fem kontinenter i varierende lys- og værforhold. Løpere i California vil starte klokken 03.00 om morgenen, mens startskuddet i Taiwan går kl 18.00 og konkurrenter i Tyskland løper ut av startbuen klokken 12.00. I Norge vil løpet finne sted i Stavanger og starten vil gå fra Stavanger Stadion.

Hva er unikt med dette løpet?
Aldri har verden sett et lignende løp. Ulikt alle andre løp vil det ikke være noen fastsatt mållinje, konkurrentene vil snarere forfølges av en flyttbar målstrek i form av en bil, som stadig øker farten. (Hver bil styres av den globale løpsplanen, og befinner seg således på samme tilbakelagte distanse i hver eneste konkurranseløype verden over.) Følgebilen vil starte en halvtime etter løperne i et gitt tempo. I det bilen tar igjen en løper er løpet over for denne deltakeren. Slik fortsetter løpet til kun en kvinnelig og en mannlig verdensatlet gjenstår. Disse to vil krones som “Wings for Life World Champions”.Egne ambisjoner er et sted mellom 25 og 30 km, her ser du farten jeg må holde på 25 km for ikke å bli tatt igjen av følgebilen, som kjører fortere etter hvert som kilometrene skrider frem. Et utrolig morsomt og annerledes løpsopplegg.
Håper å se deg på Stavanger stadion søndag 4. mai klokka 12.1 kommentar:

  1. Hei Trude :-)

    Vet du noe om hvor løypen går ? Hva skjer når man blir tatt igjen og man er ute ? mvh Dag Sivertsen

    SvarSlett