onsdag 12. februar 2014

Nå skal det løpes

Har vært på løpsveiledning med Ingrid Kristiansen, og det var en stor opptur. Makan til engasjert, hyggelig og jodnær dame skal man lete lenge etter. Utrolig kunnskapsrik, og god på motivasjon mens jeg svettet på mølla.


I forhold til tidligere tider og treningshistorikk, pratet vi oss fram til nye mål på både hel- og halvmaraton, samt 10 km, så nå er jeg klar for å gyve løs med trening framover for å nå disse.

Helmaraton: 3.44
Halvmaraton: 1.39
10 km: 44 min

Det betyr at jeg må holde en snittfart på rundt 5.20, 4.40 og 4.22 på 10 km. Det høres jo ikke helt avskrekkende ut, og særlig ikke hvis jeg prøver å legge om treninga litt.

Minst to kvalitetsøkter i uka, for ikke å brenne kruttet helt, samt ta det med RO under langturene. 6.00 i snitt per km på langturer, that´s it. Nå må jeg bære lære, og ikke spurte av gårde med lik fart enten jeg løper 10 eller 20 km.

På de øvrige øktene, 10-12 km, skal jeg ligge mellom 5.15-20 i fart.

Og så er nøkkelen progresjonsøkter, gjerne på mølla. Har testet ut bittelitt tidligere, og synes det var knallhardt. I går fikk jeg følgende økt på mølla med Ingrid som motivator:

5 min oppvarming på 6.00-fart
5 min på 4.50-fart
5 min på 5.50 fart
5 min på 4.40 fart
5 min på 5.50 fart
5 min på 4.30 fart
7-8 min nedtrapping på 6.00-fart

Ei superøkt, der jeg lå mye på terskel på de tøffeste dragene. Herlig når farten ble skrudd ned og du får den "fartsblinde" følelsen og pulsen roer seg. Hadde ikke trodde jeg skulle klare det siste draget, men det gikk faktisk greit. Jeg synes det er mye tyngre å holde tempo på mølla enn på asfalten.

Det hjalp jo å få heiarop fra en løpslegende, virkelig. Å høre at du løper lett og ledig og med fine steg, er en skikelig boost.

For de som trenger en vitamininnsprøytning i forhold til løpinga, er en slik time absolutt å anbefale. Jeg har hørt om flere som har forbedret tidene sine kraftig etter å ha fått veiledning fra Kristiansen, spesielt på helmaraton, så nå må jeg bare følge opp:-)

Og i neste utgave (mars) av Runner´s World, kan du lese mer om mitt møte med Ingrid Kristiansen.


4 kommentarer:

 1. Så bra! Jeg merker stor forskjell på min løping etter timen hos Ingrid, selv om jeg foreløpig føler at maratonmålet vi (hun) satt er litt hårete... Lykke til! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var veldig kjekt, iallfall. Håper jeg klarer å nå målene jeg har satt, skal iallfall legge om kursen litt ift løpetreninga, så får jeg se hvordan det ender:-)

   Slett
 2. Kult! Jeg var der også for en tid tilbake, og fikk noen bra tips. Og ja, Ingrid er virkelig en likandes, sprudlende dame :-)
  Hvilke maraton skla du løpe i 2014?

  SvarSlett
  Svar
  1. London og Athen, iallfall. Og trolig Berlin...

   Slett