torsdag 20. februar 2014

Bakkedrag

Tirsdag stod ukas andre løpeøkt for tur, og da ble det bakkedrag i Henrik Ingebrigtsens fotspor. Har skrevet om denne berømte bakken tidligere, som av meg bare har fått navnet Henrik-bakken. Den er 320 meter lang, og det tar alt fra 1.30 til 1.45 å løpe opp. Ikke så bratt de 200 første metrene, men så kommer det en god stigning den siste tredelen.For å prestere, er jeg avhengig av å ha varmet godt opp i forkant, så det ble nesten tre kilometer før jeg startet på første av i alt sju drag. Hadde bestemt meg for å ta seks, men tok et ekstra siden beina kjentes greie ut.Sjekket tida på første, fjerde og sjuende drag, og det var ikke stor variasjon, altså jevn fart hele tida. Det raskeste var 1.32 og det seineste 1.40.

Og det er rart hvordan kilometrene tikker og går når du skal opp og ned 320 meter sju ganger. Da jeg kom hjem igjen, viste klokka godt over åtte kilometer og det hadde jeg brukt 46 minutter på - ei relativt kort og intensiv økt.


3 kommentarer:

  1. Hvor ligger bakken? Nå ble jeg nysgjerrig

    SvarSlett
  2. Den ligger langs en "akebakke" tvers over Rema 1000 på Håbafjell. ca 600-700 meter bortenfor Høyland kirke, på venstre side:-)

    SvarSlett
  3. Kult! Da skal jeg teste den neste gang jeg er hjemme på Ganddal!

    SvarSlett