lørdag 6. april 2013

Tilfredshet

Torsdag ettermidddag. Sol og flere plussgrader. Jeg stod og trippet etter å komme meg ut døra. Tok en titt på programmet, som snart - veldig snart, faktisk, nærmer seg nedtrapping. Intervall, type bestemt eller fartslek? Jeg tok førstnevnte, men etter tips fra en løpetrener, valgte jeg bort programmets seks drag mellom 2-5 min og halvparten av tida pause, til fordel for 8x1000 meter, med 2 km oppvarming og like lang nedtrapping. Pause: 45 sekunder (anbefalt). Fart på dragene: 4.45 i samtlige.Bestemte meg med en gang for å øke pausen til 1 min, åtte kilometre er mange når de løpes på denne måten. Det fungerte iallfall. Etter oppvarmingen (5.30 i snitt) økte jeg farten og klarte å holde under 4.40 i snitt på hvert eneste drag. Det siste ble gjennomført med raskeste hastighet; 4.23.Ja, jeg er selverklært tallnerd, og jeg liker det. Jeg liker å tenke med tall og resonnere meg fram til tider på ulike distanser. Det er tilfredsstillelse for meg. På samme måten som jeg blir tilfreds når jeg klarer å gjennomføre ei terskeløkt med høy kvalitet hele veien. Det gir selvtillit.

Om 15 dager braker det løs. 42 195 meter. Jeg begynner å bli klar. I dag løpes siste langtur før London Marathon, planen er 24 km, hvis motivasjonen rekker så langt. Det skal iallfall passeres over 20 km.Hva gir deg tilfredshet med løpinga?

6 kommentarer:

 1. Hei Trude! Selv om jeg ikke er i nærheten av din løpeform blir jeg inspirert av løpegleden din:) Jeg lurer på en ting; kan du skrive litt om kostholdet ditt og hvordan du planlegger mat/inntak ifht løping? For å presterer godt på trening må man selvfølgelig spise bra, nok, riktig osv. Men for en med spiseforst. i bagasjen er det ganske vanskelig, og jeg lurer på hvor MYE man bør spise og sammensetning for å klare å løpe langt og raskt (slik som du:) Jeg tror nemlig min (manglende) progresjon skyldes litt for lite brensel??

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har vel ikke noe kjempestruktur på kostholdet, annet enn at jeg spiser god frokost (om enn litt sent, kl 9), fyller på med litt frukt og nøtter før lunsj. Spiser god lunsj, ofte 3-4 brødskiver og så er det litt påfyll av knekkebrød/yoghurt før middag. Til kvelds varierer det veldig, alt fra ingenting til skiver/yoghurt/frukt.

   Før løp er jeg nøye med å stå opp tidlig og får i meg kaffe, et par brødskiver, en YT og Farris. Liker også å spise en eller to bananer en time før start.

   Litt dumt svar, kanskje, men jeg tenker faktisk ikke så mye over hva jeg spiser, men er flink til å luke bort sjokolade, chips og kaker. Det har gått overraskende greit.

   Slett
  2. Liker godt nøtteblandinger som mellommåltid, gjerne med yoghurt over.

   Slett
  3. takk for svar:) Forstår jeg deg rett så har du ikke spesielt fokus på forholdet protein/karb ifht trening som er blitt så populært nå. Jeg synes "alle" spiser det jeg kaller new age mat, helst paleo/raw/lo carb/grovkarbo osv osv. Felles er vel mer proteriner og mindre karbodhydrater, og i allefall ikke sukker. Jeg er nysgjerrig på hva som er "ideell" mat for å yte sitt beste på trening, og prøver å finne den berømte balansen mellom nok-ikkeformye-ikkeforlite. Ønsker heller ikke å spise for mye og gå opp i vekt, men tror som sagt jeg kanskje spiser litt lite totalt sett og at det er derfor jeg har litt svak progresjon (distanse/utholdenhet og fart).
   Nina

   Slett
 2. Supert at du klarte siste intervall raskere enn det første da. Det kan fort bli at man er litt vel ivrig i starten og brenner alt kruttet da.
  Nå gjelder det å hvile seg i form!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, og det er en utfordring...:-) skal ut 10-12 rolige km i dag også, og i morgen er det intervall, før tre hviledager - helt til søndag.

   Slett