mandag 8. april 2013

Nedtrappings-tid

Med mindre enn to uker til start i London, går det for tida i nedtrapping. Som mange andre løpere beskriver, er det en rar tilstand. Man vil fremdeles løpe raskt og langt, selv om man innerst inne vet at det ikke er måten å trappe ned på. Ikke om man vil samle krefter og kjenne på "løpssulten".Inneværende uke er ikke så "ille", den teller fire økter, ingen mindre enn en times løping, en av dem med intervaller, slik at jeg får kjenne litt på terskel - det er en god følelse -  inn mot de 42, 2 kilometrene.

Likevel, treningsuka blir lettere enn normalt, og kommer ikke til å overstige 50 km, som jeg har satt som et minimum antall km for meg selv (men det skal den ikke heller, ifølge Waitz). Sist uke landet jeg på litt over 52 km, siste langtur gjennomført på 20,1 km (ja, hver eneste hundremeter teller).

De ble gjennomført rundt Frøylandsvatnet, og siden det er 16, 6 km, måtte jeg løpe litt på kryss og tvers på stiene etter endt runde. Jeg hadde planlagt 5.20-5.30 som gjennomsnittfart per km, men endte med 5.18, og det lover jo bra. Var ikke sliten i beina, men motivasjonen hadde nok ikke bært meg ti meter lengre....Neste uke står to lette løpeturer på agendaen, og tre dager hvile før maratonen. Det tror jeg blir bra. 

Bildene er knipset fra lørdagens langtur, langs Frøylandsvatnet - vekslende vær, men vind i ryggen:-)

7 kommentarer:

 1. Hei! Så fin og inspirerende blogg du har. Lykke til i London!
  Jeg skal også løpe snart, i Kjøbenhavn 19.05! Det blir spennende! Også skal også jeg løpe NY i år:-)
  Hilsen Eline

  SvarSlett
  Svar
  1. Så kjekt, jeg skal også løpe i NY - reiser du med Rogaland Marathon tour? Takk for fine ord:-)

   Slett
  2. Hei!
   Så kjekt at du også skal løpe i NY. Jeg forsøkte ifjor også, men da ble det jo avlyst pga orkanen. Jeg var imidlertid heldig og fikk løpt et annet maraton som faktisk gikk samme dag som NY i Pennesylvania.
   Jeg ser at du også er Rogalending, det er jeg også.
   Lykke til videre med nedtrapping!

   Slett
 2. Nå er det ikke lenge igjen, og jeg har selvfølgelig vondt "overalt" og dessuten er jeg forkjølet(les: panikk, men håper meste sitter i hue). Satser på en HELT rolig neste uke, så sees vi jo i London. Blir hyggelig å hilse på ordentlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blir veldig kjekt å treffe deg, Marianne. Reiser du med Sven Serigstad i Rogaland marathon tour, du også? Han er jo en herlig mann, ekte og folkelig jærbu. Vi reiser over torsdag kveld, faktisk, jeg ville ha en ekstra natt denne gang. Skal ut på intervall nå snart, og så blir det 12 km i helgen, samt to helt ROLIGE turer, hver på 40 min, i neste uke:-)

   Slett
  2. Ja vi reiser med Rogaland marathon tour. Jeg reiser faktisk onsdag, skal på jobb konferanse fra ons-fre. Bytter hotell fredag for å møte marathon gjengen, og min kjære som kommer fredag kveld. Jeg hadde en rolig tur i går - 9km, så får vi se hva det blir for noe mer. Litt vond achilles, så tror hvile er best (men vanskelig)

   Slett
  3. God bedring med akillesen, det går nok greit akkurat under de 42,2 km skal du se. Vi ses, da:-)

   Slett