onsdag 8. februar 2017

Vil du drikke kaffe på denne terrassen?

Kunne du tenkt deg å løpe 10 km eller kanskje et maraton - og krysse mållinja på denne historiske grunnen, nemlig fra de første olympiske leker i Athen i 1896? Og drikke kaffe fra denne terrassen dagen derpå? Les videre.

 


Hit, enten du vil løpe 10 km eller prøve deg på maratondistansen, vil jeg ta deg med. Om kort tid lanseres TH run travels AS, som jeg er med i (navnet er mine initialer), og som i løpet av 2017 og årene framover vil tilby løpsreiser til utlandet, med distansene 10 km, halvmaraton og helmaraton. I Athen er det muligheter for å løpe både 10 km og helmaraton.«Experience the marble finish». Ja, du løper faktisk på marmorgrunn, før du trør inn på det originale tartandekket som de første OL-heltene. Det er ikke uten grunn Athen Marathon heter «The authentic one». 10 km-løypa går som siste del av maratonløypa, og begge traséene er identiske med den som ble løpt under de aller første olympiske leker i moderne tid. Hellas er løpesportens vugge, og man starter selvsagt på det lille stedet Maraton, nøyaktig 42 195 meter fra mållinja.Athen Marahon går av stabelen søndag 12. november. Reisens opphold er fra fredag 10. -  mandag 13. november.

Siden 6. november 2011, har jeg løpt og fullført 27 maraton, og opplevelsen jeg hadde i Athen i 2014, er blant dem som sitter best spikret i minnet og et sted jeg sa jeg alltid skulle tilbake til for å løpe en gang til. Historisk grunn, greske guder og gudinner blant deltakerne, ikke for stort, men heller ikke for lite arrangement, ærverdig målgang og dessuten en av de flotteste medaljene.Det er fem minutter å gå fra hotellet til bussene som tar deg til start, enten du velger 10 km eller 42 km-distansen, og antall deltakere er tilstrekkelig nok til at det er skikkelig livlig i løypa, uten at du løper i kø og dermed har et fint utgangspunkt allerede fra første steg.Athen er undervurdert som storbyferie, særlig i november. Da ligger temperaturen rundt 20-22 grader, og det er passe varmt til å løpe i. Det er høst, men likevel vår og smak av av norsk sommer. Det er akkurat slik at det er behagelig å slentre innom og sette seg ned på en av de idylliske fortauskaféene i gamlebyen, i t-skjorte til langt utpå kvelden uten å fryse - i fotsporene til Platon og Sokrates.

Vi gir deg selvsagt tipsene til de kuleste lunsjstedene og de koseligste kaféene som ligger i bakgatene like utenfor den vanlige turistløypa, der du treffer på athenere som har all verdens med tid og menyer som passer enhver smak. Et besøk til Lycabettus Hill, der du har utsikt over den historiske byen, er også verdt å få med seg.


For den kulturinteresserte står også opplevelsene og severdighetene i kø, med Akropolis i spissen.Så hvorfor ikke kombinere løp og storbyferie i Sør-Europa, like før julestria setter inn? Forresten, handlegata er også innholdsrik, og ligger to minutters gange fra hotellet vi har sett oss ut.Følg med framover. Link til hjemmeside og bestillingsskjema kommer før du aner det.

Jeg blir veldig glad hvis du deler dette blogginnlegget og ellers sprer det glade budskap.

For meg er det å reise på utenlands maraton noe mer enn bare å løpe - det er et pusterom fra hverdagen, en mulighet til å gjøre seg kjent med steder man ikke har vært før. Og det er også en mulighet til å forelske seg i en ny storby.


«I left my heart in Athens»

TH run travels AS ønsker deg velkommen til en kjekk løpeopplevelse i Athen. Vi gleder oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar