torsdag 13. oktober 2016

Maraton tett som hagl

– Hva? Skal du løpe enda ett? Men du løp jo nettopp. Hvor mange maraton skal du egentlig delta i dette året? 


Jeg har automatisk begynt å se i bakken når folk spør. Litt flau fordi det kanskje bare var et par uker siden sist maraton og at det om kort tid står enda ett på agendaen. Folk jeg treffer spør ofte om når jeg skal løpe neste gang, og setningen ovenfor er ofte reaksjonen når jeg svarer at det skal skje om ei uke eller to - eller tre. Og at det - ja - bare er to uker, eller to - eller tre til neste. Forståelig nok.

Jeg får også spørsmål av sorten «hvor langt er dette maratonet, da». Forståelig nok, det også, selv om jeg ler litt inni meg. Det synes jeg at jeg har lov til.


Men for å svare på de to spørsmålene innledningsvis:

– Hva? Skal du løpe enda ett. Men du løp jo nettopp.

– Ja, jeg skal løpe enda ett og det er nå på søndag. Om tre dager. I Amsterdam. Nei, jeg skal ikke perse, jeg er på jakt etter maratonmedalje nummer 25 i rekka. Det er fokus. Jada, jeg skal være forsiktig. Joda, beina tåler dette. Det går sikkert fint.

– Hvor mange maraton skal du egentlig delta i dette året?

– 1,2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 - 9.... Ni. Det blir visst ni maraton i år. Hvis jeg gjennomfører på søndag, da og får til enda ett, som er planen. Jeg har løpt sju hittil.

 Dubai, januar 2016

Undheim, mars 2016

Wien, april 2016


Stockholm, juni 2016

 Grimstad, juni 2016


Stavanger, august 2016

 Odense, oktober 2016

1 kommentar:

 1. Jeg kommer opp i 6 maraton, og er 66 år
  1. Cyprus Maraton
  2. Suleskar Maraton
  3. Lituaen-HviteRussland Marathon
  4. Stavanger Marathon
  5. Brussel Marathon
  6. Bergen Maraton (maraton-karusellen)
  + 3-sjøerløpet
  Altså nesten 7. Ikke utenkelig at jeg finner et maraton i desember. Det er altså ingen grunn til ikke å springe mange maraton, like kjekt hver gang.

  SvarSlett